Mr. Ware, I presume?

ACM: rendement warmteleveranciers 2022 niet gestegen, ondanks hoger maximumtarief

Het gemiddelde financiële rendement van warmteleveranciers is gedaald van 5% in 2021 naar ca. 2,7% in 2022. Deze daling wordt vooral veroorzaakt door de hoge energieprijzen en een daling in het verbruik. Dit blijkt uit de Rendementsmonitor warmteleveranciers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Gepubliceerd op: 11 juni 2024 (ENERGEIA)

Energiebedrijf Vattenfall publiceert voor het eerst een apart jaarverslag voor het warmtebedrijf.

De kosten voor het warmtebedrijf, een kapitaalintensievesector, zijn volgens haar voor zo’n 70% vast en zo’n 30% variabel, terwijl de rekening voor de gemiddelde klant net andersom uitvalt: 30% vast en 70% variabel.

Het jaarverslag van Vattenfalls overzicht van het rendement dat het bedrijf de afgelopen vijf warmtebedrijf bevat ook een jaar (2019-2023) heeft behaald. Het rendement van het gereguleerde deel kwam onder de nullijn terecht (2023) herstelde zich dat. Toen was het rendement van het gereguleerde deel 3,1%, en voor het warmtebedrijf als geheel

5,5%. Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Share the Post:

Related Posts

Marktfalen voor gevorderden

Ook niet in de Provincie Utrecht. Bij de opgave om Utrecht te voorzien van CO2-neutrale energie in 2050 zijn verschillende partijen betrokken. De energietransitie verloopt nog niet in het gewenste tempo.

Read More